De Universiteit van Tilburg heeft recent onderzoek gedaan naar wat wel en niet werkt bij re-integratie na veelvoorkomende psychische aandoeningen als burn-out, depressie en stressklachten.
Een aanbeveling die hierin naar voren komt is: verbeter kennis en vaardigheden van de leidinggevenden, zij hebben een sleutelpositie.
De cijfers liegen er niet om; 35% van het langdurige verzuim heeft een veelvoorkomende psychische oorzaak als burn-out, stress en depressie. De kans dat u er als leidinggevende mee te maken heeft of krijgt is dus aanzienlijk.
Heeft u als leidinggevende voldoende kennis en tools in handen om deze sleutelpositie vorm te geven?
- Weet u hoe de zelfreflectie en regie van de medewerker te helpen vergroten? (aanbeveling 2)
- Weet u voldoende de drijfveren en werkwaarden van medewerkers inzichtelijk te maken en erop aan te sluiten? (essentieel gebleken voor een voorspoedige re-integratie)
- Stelt u de juiste zaken aan de orde in een functioneringsgesprek, zodat hier een preventieve en signalerende werking van uit kan gaan?
- Bent u in staat de symptomen tijdig te signaleren, zodat tijdig gehandeld kan worden?
Indien klachten/ symptomen langer dan 3 maanden aanhouden wordt de kans op langdurig verzuim enorm vergroot.
Elan biedt een programma voor leidinggevenden die hun kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen om deze complexe re-integratieprocessen optimaal te kunnen faciliteren.
De opbrengst van dit programma:
- up-to-date kennis, gebaseerd op het onderzoek van U.v.T., over re-integratie na psychische problematiek als burn-out en depressie,
- een aantal tools waarmee de medewerker optimaal gefaciliteerd kan worden bij terugkeer naar werk en die u ook preventief in kunt zetten.
Datum: donderdag 5 april 2018 van 13.00 tot 16.30 uur
Plaats: Baarn
Kosten: € 245,- exclusief 21% BTW.
Aanmelden: via e-mail elan@bureau-elan.nl of via het contactformulier.
Deze workshop kan ook in-company worden verzorgd.